13 November 2007

Valgaften

Nej, bare rolig. Denne blog er ikke til for at diskutere politik. Men vi kan ikke komme udenom, at det i aften er valgaften. Skal regeringen fortsætte med støttepartiet Dansk Folkeparti? Eller får Ventre og Konservative mulighed for at tage imod en håndsrækning fra Ny Alliance? Eller skal vi have et regeringsskifte, der vil betyde, at Danmark for første gang i historien får en kvindelig statsminister?

Senere i aften er vi allesammen meget klogere...

Jeg har selvfølgelig også brugt min ret til at stemme, og da dette ikke er nogen politisk blog, vil jeg naturligvis holde for mig selv, hvor mit store fede kryds blev sat. Men dette indlæg handler ikke om politik. Det er en opfordring til at benytte lejligheden til at se Anders Thomas Jensens Oscarvinder. Kortfilmen Valgaften.

Ulrich Thomsen spiller hovedrollen som Peter. Han har glemt at stemme, og på valgaftenen farer han gennem Københavns gader, for at nå valglokalet i tide. På sin vej møder han både den danske taxachauffør, som ikke kan lide indvandrere, og den udenlandske taxachauffør, som ikke kan lide japanerne og deres sushibarer. Peter er selv en meget åbensindet mand, og han gider ikke deres racistiske kommentarer. Men da han endelig når valglokalet, tager hans aften en drejning han ikke lige havde regnet med.

Valgaften formår at trykke på de helt rigtige knapper, så man sidder forundret, foraget og forbløffet tilbage. Det er i sandhed en finurlig lille perle af en film.

Ulrich Thomsen i Valgaften (copyright: M&M Productions)

Valgaften kan lånes på DVD og VHS på landets biblioteker. Iøvrigt sammen med Anders Thomas Jensens to andre Oscarnominerede kortfilm; Ernst & lyset og Wolfgang.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home