24 May 2010

Nyt i biografen - uge 16, 17, 18 & 19

Uge 16 bød på Lone Scherfigs Oscarnominerede An Education. Det var faktisk første gang nogensinde, at en film instrueret af en dansker var Oscarnomineret til årets bedste film! Der var blodsprøjt og zombie-lignende monstre i gyseren The Crazies, og dansk rå realisme i fængselsfilmen R, lavet af makkerparret Michael Noer og Tobias Lindholm.

Den franske musiker og skuespiller Serge Gainsbourg blev taget under kærlig behandling i uge 17 i den dejlige Gainsbourg: Manden, musikken, myten, og kapitalismen var i fokus i dokumentarfilmen The Shock Doctrine. Skuespilleren Paul Giamatti spillede sig selv (sådan da) i Cold Souls, og for de allermindste var der animationsfilm med Winx Club: Det fortabte kongerige.

Ugens store film var actionbraget Iron Man 2, og den argentinske Oscarvinder Øjnenes hemmelighed, som i den grad beviser den store kvalitet der har været i argentinsk film i snart mange år.

Første uge i maj bød på en lang række nye film. Den Oscarnominerede dokumentarfilm Food, Inc. kiggede kritisk på fødevareindustrien, og fra det amerikanske kom også dramaerne The Blind Side, som Sandra Bullock helt uforståeligt vandt en Oscar for, og Dear John af svenske Lasse Hallström. X-Files-stjernen David Duchovny førte an i The Joneses, og fra Island kom familiefilmen Ingen forbindelse, mens vi også kunne se den israelske vinder af den Gyldne Løve i Venedig, krigsfilmen Libanon.

Cinemateket i København havde som deres månedens film i maj fundet en 82 år gammel sag frem. Carl Th. Dreyers berømte Jeanne d'Arcs lidelse og død, og vi gik også mange år tilbage i tiden i Ridley Scotts seneste storfilm, Robin Hood, med Russell Crowe i titelrollen. I uge 19 så vi også teenage-idolet Miley Cyrus i The Last Song, og det franske drama Séraphine kunne ses i enkelte biografer.

Læs anmeldelser af alle de nye film inde på CinemaZone.dk, hvor jeg også skriver lidt nyheder engang imellem.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home