07 March 2010

Nyt i biografen - uge 5, 6 & 7

Jeg var ellers lige kommet så godt igang med filmanmeldelser her på Filmhjørnet i 2010, men det har sygdom sat en stopper for i de sidste par uger. Men jeg håber det nu bliver bedre igen. Lad os dog først se på hvad der er kommet i biograferne.

I uge 5 nåede vi til film nr. 4 i den nye serie af Far til fire-film. Far til fire på japansk hedder den denne gang, og som ved de andre tre film er det instruktør Claus Bjerre der står bag. To ting er sikkert som Amen i kirken: Filmen får hug af anmelderne, og familierne vil valfarte ind i biograferne for at se den, præcis som de har gjort ved de tre første. Et gennemsnit på over 400.000 solgte billetter pr. film taler sit tydelige sprog.

Det amerikanske drama Precious har netop modtaget 6 Oscarnomineringer, bl.a. for årets bedste film og instruktion, og den landede også i de danske biografer i uge 5. Det samme gjorde spændingsfilmen Edge of Darkness, der markerer Mel Gibsons comeback til det store lærred foran kameraet. Han har i de sidste 5-6 år instrueret et par film, men det er hele 8 år siden man sidst har kunne se ham i en hovedrolle på film.

Mads Mikkelsen dukkede i uge 6 op som den verdenskendte komponist Igor Stravinsky i Coco Chanel & Igor Stravinsky, og for alle de kærlighedshungrende kom den stjernespækkede amerikanske komedie Valentine's Day. Fra det amerikanske kom også eventyr/fantasy-filmen Percy Jackson & lyntyven, og den nyeste Disney-tegnefilm Prinsessen og frøen havde også premiere. Endelig var der også premiere på The Wolfman, hvor Benicio Del Toro spiller hovedrollen i den klassiske historie om en mand der bliver til en varulv.

I uge 7 havde Cinemateket i København fundet den engelske science fiction film Moon frem som deres "månedens film", og fra det britiske kom også komedien In the Loop. Fra Sverige var det dramaet Man tænker sit der nåede til de danske biografer, og ugens store premiere var Martin Scorseses længe ventede thriller Shutter Island, baseret på den fremragende bog med samme navn af Dennis Lehane.

Anmeldelser af alle de nye film kan læses på bl.a. CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home