15 November 2007

DVD-anmeldelse: Planet Terror

Planet Terror (2 Disc Special Edition)

udgivet d. 13/11-2007 af SF Film.

instruktion: Robert Rodriguez.
med bl.a.: Rose McGowan, Freddy Rodríguez, Josh Brolin, Marley Shelton, Michael Biehn, Jeff Fahey, Naveen Andrews, Bruce Willis.



Robert Rodriguez' Planet Terror er en del af den hyldest, som han og Quentin Tarantino har lavet til de film der blev vist i de såkaldte "Grindhouse" biografer, der især i 60'erne og 70'erne havde deres storhedstid. Mange af disse biografer havde dobbeltforestillinger med to film på én aften, og trailers for kommende film før og mellem filmene. Genren på disse film kan bedst beskrives ved at tage fat i titlen på Palle Strøms hedengangne DR program; Kult, kitsch og B-film.

Rodriguez' Planet Terror og Tarantinos Death Proof (som blev udgivet på dansk DVD i sidste måned) kom samlet ud i de amerikanske biografer under titlen Grindhouse, endda med falske trailers for film der slet ikke eksisterer, lavet til lejligheden af bl.a. Eli Roth. Manden der også står bag Hostel og DVD aktuelle Hostel II. Men Grindhouse-oplevelsen blev en stor økonomisk fiasko for filmselskabet, som besluttede, at de to film skulle selvstændigt ud i resten af verden.

Der er ingen grund til at tænke nærmere over handlingen i Planet Terror. Det er ren skæg og ballade. Et virus er løs, og snart begynder byens indbyggere at æde hinanden med hud og hår, mens blodet sprøjter til alle sider! Vi møder en hel masse forskellige mennesker i filmen, som alle prøver at kæmpe mod denne zombieagtige trussel. Bl.a. stripperen Cherry Darling, som bliver genforenet med ekskæresten Wray. Så er der lægeægteparret Block, og de to brødre, hvor den ene er sherif i byen, og den anden ejer en snasket restaurant, hvor han bruger al sin tid på at lave den perfekte barbecuesovs.

Hvis vi kun kigger på det med at lave en hyldest til Grindhouse-filmene, med alt hvad det indebærer af skrammer og ridser i billedet, manglende filmruller o.s.v., så er Planet Terror en langt mere gennemført film end Death Proof. Men som enkeltstående film, synes jeg, at Death Proof vinder en kneben sejr. Nu er jeg så heller ikke verdens største splatterfan, og splat, det er Planet Terror i den grad!

Præcis ligesom Death Proof, så er Planet Terror på mange måder en meget indforstået film, for folk som kender disse film der bliver hyldet. Men slet ikke så meget, at man ikke også kan nyde filmen for det den er. Et blodsjaskende voldsorgie, lavet af en af amerikansk films største legebørn.

DVD'en:
Planet Terror kommer på DVD i en 2 disc udgivelse. De to discs byder sammenlagt på omkring 1½ times ekstramateriale + et kommentarspor. På disc 1 er selve filmen, hvor man kan vælge at lytte til et kommentarspor med instruktør Robert Rodriguez. På disc 1 er der også et program fra San Diego Comic Con 2006, hvor Robert Rodriguez og Quentin Tarantino fortæller om planerne med deres Grindhouse-film. På disc 2 er resten af ekstramaterialet, i form af forskellige programmer der tager os med bag kameraet og fortæller om skuespillerne i filmen og filmens special effects. Planet Terror er udgivet i samme design som Death Proof, der også kom i en 2 disc udgivelse på DVD, så de to film passer perfekt sammen på hylden. Begge film kommer med et DTS lydspor, der virkelig giver smæk for skillingen!

Film: 4/6 stjerner.
DVD: 5/6 stjerner.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home