03 January 2008

DVD-anmeldelse: Cecilie

Cecilie

udgivet d. 2/1-2008 af Nordisk Film.

instruktion: Hans Fabian Wullenweber.
med bl.a.: Sonja Richter, Anders W. Berthelsen, Claus Riis Østergaard, Lars Mikkelsen, Kurt Ravn.




Cecilie ser og hører ting, som ingen andre kan se og høre. Men måske er hun ved at have det bedre. Hun vender efter to års fravær tilbage til sit job som skolelærer, men hendes tilstand forværres igen. Hun bliver indlagt på en psykiatrisk afdeling, hvor psykiateren Per Hartmann viser sig at være til god hjælp. Han ser tingene anderledes end mange af sine kollegaer, og finder ud af, at der måske er en sammenhæng mellem Cecilies oplevelser, og et mord der blev begået i byen for mere end 30 år siden...

Cecilie er en ganske spændende og flot produceret film, og Sonja Richter er filmens helt store oplevelse. Hun er fremragende i hovedrollen som den skrøbelige Cecilie, og man tror på hende hele vejen igennem. Men alt i alt er Cecilie en noget ujævn affære. Manuskriptet er forudsigeligt og dialogen fra flere af skuespillerne er til tider mekanisk og uinspirerende. Manuskriptet er skrevet af Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, men det er langt fra blevet ligeså vellykket som makkerparrets manuskripter til de Nikolaj Arcel-instruerede De fortabte sjæles ø og den mesterlige Kongekabale. Det er et meget professionelt skrevet manuskript, men det virker også alt for nemt at komme fra A til B og videre derfra. Der er ingen overraskelser, og filmen udvikler sig i den retning man forventer.

Alligevel er Cecilie dog ikke nogen helt ueffen film. Den er visuelt flot, og den er endnu et bevis på, at vi i Danmark sagtens kan lave de typiske genrefilm, og det er helt sikkert en spændende og af og til medrivende film, som er bedst når vi som tilskuer ikke ved mere om hvad der foregår, end Cecilie selv gør.

DVD'en:
Filmen byder på nogle flotte billeder, som på trods af lidt uskarpheder er gengivet udmærket på DVD, men lydsporet synes jeg generelt er lidt for lavt mixet, til at kunne skabe den helt rette effekt, og det er lidt en skam, for filmen har en meget stemningsfyldt lydside.

Et ca. 25 minutter langt making-of program (+ 2 trailers) er hvad det kan blive til af ekstramateriale på denne DVD, og det er sådan set ok. Jeg følte ikke det store behov for en masse mere information om filmen, og både skuespillere og instruktør fortæller lidt om filmen i programmet "Cecilie under overfladen".

Film: 3½/6 stjerner.
DVD: 3/6 stjerner.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home