22 December 2007

Biografpremierer uge 51 og 52

Fredag plejer at være den dag de nye film kommer ud i biograferne, men her i julen er filmene spredt lidt ud over forskellige dage, så dette overblik over ugens nye film byder på to uger på én gang.

Onsdag d. 19 var der premiere på Disney-filmen Fortryllet: Et moderne eventyr i New York. Amy Adams spiller Giselle. Hun lever i et tegnefilmsland, men pludselig kommer hun til vores rigtige verden! Og fredag d. 21 vendte så den lille frække Hugo tilbage, i Jungledyret Hugo 3: Fræk, flabet og fri.

1. juledag er julens store premieredag for nye film i biograferne, og der er noget for enhver smag. For de mindste er der animationsfilmen Bee Movie: Det store honningkomplot, og for dem med hang til hæsblæsende action dukker Will Smith op i I Am Legend. Der er drama i den islandske Children, der vandt hovedpræmien på årets Copenhagen International Filmfestival, og Ben Afflecks instruktørdebut Gone Baby Gone, der fornylig fik premieren i England udskudt, fordi historien i filmen minder (for?) meget om sagen om den forsvundne engelske pige Madeleine.

Casey Affleck i storebror Bens instruktørdebut Gone Baby Gone (copyright: Miramax/Buena Vista)
I den mere lette ende er Scarlett Johansson barnepige hos et rigt New York-par i The Nanny Diaries, og der er nye skæve og underfundige påfund fra Wes Anderson i hans The Darjeeling Limited.

Jonatan Spang dukker op som Erik Nietzsche i De unge år, skrevet af Lars von Trier, og baseret på mange af de oplevelser han havde i sine egne unge år på den danske filmskole.

For børn i alle aldre er der 1. juledag re-premiere på en af de mest eventyrlige film der nogensinde er set; Troldmanden fra Oz. En fantastisk film, der er perfekt at se her i julen.

En anmeldelse af Fortryllet skulle gerne dukke op her på Filmhjørnet i løbet af weekenden, og min top 10 over årets biograffilm er klar inden nytår. Indtil da - God jul til alle.

Anmeldelser af alle julens film kan læses på CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home