16 February 2008

Berlin-vinderne 2008

Lørdag aften var det tid til den store afslutning med uddeling af priser ved årets Berlin Filmfestival, og vinderen af den Gyldne Bjørn skal nok vise sig at blive et kontroversielt valg.

Den Gyldne Bjørn gik til den brasilianske film The Elite Squad, som har delt anmelderne i Berlin. Nogle har rost den for dens stærke portræt af de moralske kompromiser de brasilianske storbybetjente sættes overfor, mens andre har kritiseret den for at være rekrutteringspropaganda for fascistiske banditter.

Scene fra José Padilhas brutale The Elite Squad

Skuespilspriserne gik til den iranske skuespiller Reza Najie for filmen The Song of Sparrows og engelske Sally Hawkins for Mike Leighs Happy-Go-Lucky.

Paul Thomas Anderson fik en sølvbjørn for bedste instruktion for sin There Will Be Blood, og samme films komponist Jonny Greenwood modtog en special kunstnerisk pris for musikken til filmen.

Den kinesiske film In Love We Trust fik manuskriptprisen, og dokumentaristen Errol Morris fik juryens special pris for sin Standard Operating Procedure.

"Alfred Bauer"-prisen gik til Fernando Eimbckes Lake Tahoe, mens den kun 19 årige iranske instruktør Hana Makhmalbaf modtog krystalbjørnen for filmen Buddha Collapsed Out of Shame.

Der var en æres-pris til den italienske instruktør Francesco Rosi, som var med i hovedkonkurrencen i Berlin tilbage i 1962 hvor han vandt instruktionsprisen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home