02 May 2009

Nyt i biografen - uge 14, 15 & 16

En række nye film kom op i biograferne i dagene omkring påskeferien, og der var lidt for enhver smag.

For børnene kom DreamWorks' nyeste animationsfilm Monsters mod Aliens, som også kom op i 3D i landets største byer, og der var eventyr i filmen Inkheart, hvor figurer fra nogle helt specielle bøger kommer ind i vores verden.

De unge kunne gå ind og se nyeste actiondrøn i The Fast and the Furious-serien. Vi er nået til film nr. 4, som kort og godt bare hedder Fast & Furious.

Den engelske film Boy A kom i første omgang kun op i København, men filmen om en ung mand der begik mord som dreng, og nu kommer ud i friheden, er helt sikkert et kig værd for dem der har muligheden.

Påskens danske film var Ole Bornedals Fri os fra det onde. En tung skæbnefortælling fra det vestjyske, som har filmdebutanterne Lasse Rimmer og Lene Nystrøm i hovedrollerne, samt Jens Andersen, der for nogle år siden blev landskendt som Polle fra Snave.

Alle disse film havde premiere om fredagen i uge 14, og onsdag i uge 15 var der en enkelt premiere. Den Oscar-nominerede The Reader. Kate Winslet fik i februar måned en Oscar for sin præstation i filmen, og instruktør Stephen Daldry var nomineret til bedste instruktør. Hans tredje film - og tredje Oscar-nominering for bedste instruktør! Ret imponerende.

I uge 15 uge fik vi Clint Eastwoods 29. spillefilm som instruktør. Gran Torino hedder filmen, hvori Eastwood selv spiller hovedrollen. Fra USA kom også dramaet Biernes hemmelige liv, baseret på bogen af samme navn, og fra England fik vi komedien The Boat That Rocked, instrueret af Richard Curtis, som også stod bag succesen Love Actually. Uge 15s danske film var dokumentarfilmen De vilde hjerter, som kom op i enkelte biografer landet over.

Anmeldelser af alle de nye film kan som altid fanges på bl.a. CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home