02 May 2009

Nyt i biografen - uge 18

Den første premiere i uge 18 kom onsdag aften, og det var actionbraget X-Men Origins: Wolverine med Hugh Jackman i hovedrollen som Wolverine, en rolle han også har spillet i de tre X-Men-film fra 2000 til 2006.

I denne uge, hvor vi fredag gik ind i maj måned, dukker Julia Roberts op i sin første hovedrolle siden 2004s Closer, og det sker i den frække komedie Duplicity, hvor hun spiller overfor Clive Owen. De to skabte også gnister sammen på lærredet i netop Closer, og de er begge som skabt til en renpoleret film som Duplicity.

De danske biografdistributører er på det seneste begyndt at hente den japanske animationsmester Hayao Miyazakis ældre værker til landet, og hans Porco Rosso fra 1992 følger nu de to af hans 80'er film der fik premiere for et par år siden. Filmen kører fra denne uge i flere biografer i Københavns-området og i Århus, Odense og Aalborg.

I samme byer kan man finde første del af den franske actionfilm Public Enemy No. 1. Del nr. 2 har premiere senere på måneden.

Også i begrænset premiere i København, Århus og Odense finder vi den israelske film Citronlunden, som er instrueret af Eran Riklis. Han stod sidst bag den fremragende The Syrian Bride, som blev vist på Copenhagen International Film Festival i 2005.

Ugens sidste nye film er den svenske Kongen af Ping Pong, som vises i Gloria biografen i København.

Og ja, jeg ved det godt, der har været meget stille herinde på Filmhjørnet på det sidste, og der er heller ikke ligefrem liv og glade dage på vej igen - endnu - men jeg har da fået skrevet en enkelt ny biografanmeldelse. Det er Nicolas Cage-filmen Knowing, og anmeldelsen af den kan læses her.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home