16 November 2007

Biografpremierer uge 46

Fredag er som altid dagen hvor de nye film kommer op i biograferne, og de danske biografer byder på noget for enhver smag her i uge 46.

I 1998 var Cate Blanchett stadigvæk et forholdsvis ukendt navn, men hendes kraftpræstation som den engelske dronning Elizabeth d. 1 i Elizabeth, gav genlyd over hele verden, og hun blev nomineret til en Oscar for rollen. Her 9 år senere kommer fortsættelsen så; Elizabeth: The Golden Age. Igen med Blanchett i hovedrollen og indiskfødte Shekhar Kapur i instruktørstolen.

Cate Blanchett i Elizabeth: The Golden Age (copyright: Universal/UIP)

Gyseren 1408 har John Cusack og Samuel L. Jackson i hovedrollerne. Svenske Mikael Håfström har instrueret filmen, der er baseret på en novelle af Stephen King. Joaquin Phoenix og Mark Wahlberg er brødre i dramaet We Own the Night. Robert Duvall spiller deres far i filmen, der i maj måned var med i hovedkonkurrencen i Cannes. Og fra Rumænien kommer i denne uge så årets vinder af de Gyldne Palmer i Cannes, Cristian Mungius 4 måneder, 3 uger & 2 dage, mens der fra Holland kommer familiefilmen Winkys hest.

Anmeldelser af alle ugens premierefilm kan læses på CinemaZone.dk, og man kan forvente anmeldelser af Elizabeth: The Golden Age og We Own the Night her på Filmhjørnet i den kommende uge.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home