02 December 2007

European Film Awards 2007

Årets European Film Awards blev lørdag d. 1 december afholdt i Berlin, og det blev en triumf for den rumænske film 4 måneder, 3 uger & 2 dage, som tidligere på året vandt de Gyldne Palmer i Cannes. 4 måneder, 3 uger & 2 dage blev nemlig kåret til årets bedste europæiske film.

Cristian Mungiu, filmens instruktør, fik prisen for bedste instruktion, men det blev dog ikke til et hattrick for Mungiu, som også var nomineret til bedste manuskript, for manuskriptprisen gik til tysk/tyrkiske Fatih Akin og hans På himlens kant.

Helen Mirren vandt i sidste prisuddelingssæson stort set alt der var at vinde, for sin præstation som den engelske dronning Elizabeth d. 2 i The Queen, og Mirren måtte igen have takketalen frem, da hun modtog prisen for årets bedste skuespillerinde. Bedste skuespiller gik til Sasson Gabai for den israelske film The Band's Visit, som i september måned i år vandt både juryens special pris og publikumsprisen på Copenhagen International Film Festival.

Det Europæiske Filmakademi valgte at give årets "Discovery Award", en pris der gives til en ny instruktør som har vist noget helt særligt, til Eran Kolirin, instruktøren af netop The Band's Visit. Der var ærespriser til den franske instruktør Jean-Luc Godard og den tyske filmfotograf Michael Ballhaus, og publikumsprisen gik lidt overraskende til italienske Giuseppe Tornatore og hans Den ukendte kvinde.

Se alle aftenens vindere på det Europæiske Filmakademis officielle hjemmeside.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home