07 December 2007

Biografpremierer uge 49

Første uge i december byder bl.a. på en ny dansk film, en ny stor satsning i fantasy-genren og en 22 år gammel amerikansk lavbudgets film!

Ugens store udenlandske premiere er Det gyldne kompas, baseret på første bog i Philip Pullmans Det gyldne kompas-trilogi. Om alle tre bøger i trilogien bliver filmatiseret, vil tiden vise, men det kræver sikkert at filmen her, der bl.a. har Daniel Craig og Nicole Kidman på rollelisten, bliver en stor økonomisk succes.

Den nye danske film er Anders Morgenthalers Ekko. Ekko er spillefilm nummer to fra Morgenthaler, som nok er mest kendt som satiriker fra Wulffmorgenthaler. Fra Frankrig kommer der to film i denne uge. Barbet Schroeders dokumentarfilm Djævlens advokat og den amerikanske instruktør Julian Schnabels Dykkerklokken og sommerfuglen, som i maj måned vandt prisen for bedste instruktion på årets Cannes Filmfestival. En anden festivalvinder er den kinesiske Stille liv. Den vandt sidste år Guldløven på Venedig Filmfestival, og bliver vist i Århus og København.

Og så er vi tilbage ved den 22 år gamle amerikanske film. Det er instruktør Gus Van Sants debutfilm Mala Noche, som fra i dag bliver vist i Grand Teatret i København. Van Sants nyeste film, Paranoid Park, havde forøvrigt dansk biografpremiere i sidste uge.

Ekko er allerede blevet anmeldt her på Filmhjørnet. Anmeldelsen af den kan læses her, og anmeldelser af ugens nye film kan findes på Cinemazone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home