06 December 2007

National Board of Review vinderne 2007

Priserne fra gruppen National Board of Review bliver traditionelt set betegnet som starten på prisuddelingssæsonen, og de annoncerede deres priser onsdag aften dansk tid. Coen-brødrenes No Country for Old Men blev valgt som årets bedste film.

George Clooney blev kåret til bedste mandlige skuespiller for sin præstation i filmen Michael Clayton, og Julie Christie blev udnævnt til bedste kvindelige skuespiller for Away From Her, hvori hun spiller en kvinde der lider af Alzheimers sygdom. Birollepriserne gik til Casey Affleck og Amy Ryan for henholdsvis Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford (anmeldt på Filmhjørnet her) og Gone Baby Gone.

Tim Burton vandt prisen for bedste instruktør for hans filmatisering af Stephen Sondheims Broadwaymusical Sweeney Todd. Prisen for bedste originale manuskript bliver delt mellem Diablo Cody for Juno og Nancy Oliver for Lars and the Real Girl, mens Ethan Coen og Joel Coen får prisen for bedste manuskript baseret på andet materiale for No Country for Old Men, som er baseret på Cormac McCarthys mesterlige roman af samme navn.

Der er priser for bedste gennembrud til Emile Hirsch for Into the Wild og Ellen Page for Juno, og Ben Affleck får prisen for bedste instruktørdebut for Gone Baby Gone. Michael Douglas modtager årets ærespris.

National Board of Review bliver af mange regnet som en af de fem store kritikergrupper, men mange har dog også et lidt anstrengt forhold til dem, og anser dem ikke for en af de rigtige kritikersammenslutninger, da en stor del af deres medlemmer ikke er professionelle filmkritikere som medlemmerne i de andre store kritikersammenslutninger (New York Film Critics, Los Angeles Film Critics, National Film Critics og Broadcast Film Critics) er. National Board of Review er den ældste af disse grupper, og blev stiftet helt tilbage i 1909. De begyndte allerede i 1929 at offentliggøre deres årlige top 10 over årets bedste film, og de har også stået bag flere filmtidsskrifter.

Alle årets vindere vil blive hædret ved en galaaften i New York d. 15 januar 2008, og man kan læse mere om National Board of Review på deres officielle hjemmeside, eller se alle årets National Board of Review vindere her.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home