27 January 2008

Coen-brødrene vinder Directors Guild Award

Joel & Ethan Coen vandt lørdag aften den prestigefyldte Directors Guild Award for årets bedste instruktion, for deres No Country for Old Men. At vinde prisen fra Directors Guild er ofte første skridt på vejen mod Oscar, for i Directors Guilds 60-årige historie, er det kun sket seks gange, at de har givet deres pris til en anden, end den instruktør der også har vundet Oscaren for årets bedste instruktion.

Det var iøvrigt en stor aften for danske instruktører ved gallafesten i Los Angeles. Mikael Salomon var nomineret til prisen for bedste instruktion af en Tv-film/mini-serie, men måtte dog se konkurrenten Yves Simoneau løbe med prisen.

Asger Leth (søn af den mere kendte Jørgen Leth) skulle derimod en tur på podiet og modtage prisen for bedste instruktion af en dokumentarfilm, for sin debutfilm Ghosts of Cité Soleil. Filmen var den mest sete danske dokumentarfilm sidste år, og Leth har altså nu vundet en af filmbranchens fornemmeste priser. Der var også en Directors Guild Award til instruktøren Nicolai Fuglsig, som vandt prisen for bedste instruktion af reklamefilm, for sine film for bl.a. Motorola og Guinness.

-Udvalgte vindere af Directors Guild Awards 2008:

Bedste instruktion (film):
Ethan Coen & Joel Coen - No Country for Old Men

Bedste instruktion (Tv-film/mini-serie):
Yves Simoneau - Bury My Heart at Wounded Knee

Bedste instruktion (Tv-serie - drama):
Alan Taylor - Mad Men

Bedste instruktion (Tv-serie - komedie):
Barry Sonnenfeld - Pushing Daisies

Bedste instruktion (dokumentarfilm):
Asger Leth - Ghosts of Cité Soleil

Bedste instruktion (reklamefilm):
Nicolai Fuglsig

Se alle årets vindere på den officielle hjemmeside for Directors Guild of America: www.dga.org

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home