01 February 2009

Nyt i biografen - uge 5

Sidste weekend i januar byder på en række rigtig gode filmoplevelser.

For de mindste og deres forældre er der sjov og ballade i Hundehotellet, men det er så også det sjov der er i denne uge, for resten er mere alvorligt.

Den polske mesterinstruktør Andrzej Wajdas Katyn kommer op i Gloria biografen i København, og der er tale om en barsk fortælling fra 2. verdenskrig om russernes forbrydelser i det besatte Polen.

Det bliver ikke mindre barsk herhjemme i Danmark, når det drejer sig om debutanten Manyar I. Parwanis Himlen falder, en film der er delvist baseret på den såkaldte Tønder-sag, hvor to små piger blev groft misbrugt.

Fra USA kommer Milk, Gus Van Sants dokudrama om den homoseksuelle borgerrettighedsforkæmper Harvey Milk, som blev dræbt i 1978. Sean Penn er Oscar-værdig i hovedrollen.

Ugens sidste nye film er Oscar-vinderen Sam Mendes' mesterlige Revolutionary Road, et drama om et problematisk parforhold, hvor Leonardo DiCaprio og Kate Winslet leverer eminent skuespil.

Jeg har anmeldt den ganske underholdende HundehotelletFilmnet.dk, og den anmeldelse kan læses lige her. Jeg har også set Katyn, Milk og Revolutionary Road, og jeg håber, at jeg får anmeldt alle tre film her på Filmhjørnet i den kommende uge.

Anmeldelser af ugens nye film kan som altid læses på bl.a. CinemaZone.dk og Filmnet.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home