09 May 2009

Nyt i biografen - uge 19

Svenske Lukas Moodysson imponerede med sin debutfilm Fucking Åmål for 11 år siden, og han fulgte op med et par meget vellykkede film, men siden har hans film mere eller mindre delt både anmeldere og publikum. Hans nyeste, Mammut, har i denne uge premiere i landets tre største byer, og meget tyder på, at den vil gøre det samme.

I København, Århus og Odense kan man også se Steven Soderberghs Che: Argentineren. Det er første del af Soderberghs film om Che Guevara. 2. del, Che: Guerillalederen, kommer senere på sommeren.

Over størstedelen af landet er der premiere på Hannah Montana-filmen, hvor teenagestjernen Miley Cyrus får sin succesfulde Tv-serie til biograflærredet. Den skal nok blive en succes. Det samme er tilfældet med Star Trek, hvor Lost-skaberen J.J. Abrams giver Star Trek-universet nyt liv. Filmen har fået fornemme anmeldelser, og formår at tale til både fans af serien og science fiction-fans generelt.

Og apropos science fiction-fans, så er der denne uge også premiere på Fanboys, der foregår for 10 år siden, og handler om en gruppe nørder der sætter sig for at se den nye Star Wars-film før alle andre.

Ugens sidste nye film er den danske dokumentarfilm En stemme for livet, der følger Herning Kirkes drengekor. Filmen kan ses i en række jyske biografer.

Anmeldelser af de nye film kan som altid læses på bl.a. CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home