21 December 2009

AFI Top 10 2009

Det Amerikanske Film Institut har, som det efterhånden er blevet en tradition, udnævnt 10 film som årets bedste eller mest bemærkelsesværdige amerikanske film, og som sædvanlig er der et par overraskelser på listen, som ser således ud:


Coraline
The Hangover
The Hurt Locker
The Messenger
Precious
A Serious Man
A Single Man
Sugar
Up
Up in the Air

Hele to animationsfilm blev det til. Det var forventet, at Pixar-filmen Up ville få en plads, men at der også blev plads til Coraline var noget overraskende. Også overraskende var det, at den lille film Sugar blev fundet værdig til en plads på listen, og at en stor film som James Camerons Avatar ikke er at se, selvom den har fået meget flotte anmeldelser.

Tre af favoritterne til årets Oscaruddeling, The Hurt Locker, Precious og Up in the Air, fik deres forventede plads på listen, og også Coen-brødrenes nyeste, A Serious Man, blev der plads til, mens de to mindre film The Messenger og A Single Man, der begge har vundet priser på store europæiske film festivaler, også blev nævnt, hvilket ikke mange havde regnet med. Den populære komedie The Hangover, der kom ud i de danske biografer tidligere på året med titlen Tømmermænd i Vegas, runder årets liste af.

Man kan besøge det Amerikanske Film Institut her: www.afi.com

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home