04 January 2008

Nyt i biografen - uge 1

Vi lægger hårdt ud i den første uge i det nye år. Der er nye film fra to af tidens store filminstruktører, instruktørdebut fra en ung rost kvindelig skuespiller og ligeledes debut fra sønnen af en af tegnefilmens mestre.

Fra Woody Allen kommer Cassandra's Dream. Hans spillefilm nr. 37 som instruktør - på 38 år! Et filmår er ikke et rigtigt filmår uden en ny film fra Woody Allen, og vi får den altså allerede her i den første uge.

American Gangster er nyeste film fra Ridley Scott, med superstjernerne Denzel Washington og Russell Crowe i hovedrollerne, og omhandlende en narkobagmand i 70'ernes New York, og politimanden der igennem flere år jagede ham.

Den canadiske skuespiller Sarah Polley har høstet mange roser for sit skuespil siden gennembruddet i 1997 i Atom Egoyans The Sweet Hereafter, og med denne uges premierefilm Away From Her, springer hun ud som filminstruktør, med en film hvor Julie Christie er en af årets Oscar-favoritter, i rollen som en kvinde der bliver ramt af Alzheimers sygdom.

Med tegnefilmen Legenden om jordhavet går japanske Goro Miyazaki i sin berømte fars fodspor. Hans far Hayao Miyazaki har gennem flere år været en af mestrene indenfor animationsfilm, og står bag mesterværker som bl.a. Min nabo Totoro og Chihiro og heksene. Goros debutfilm udgives af Studio Ghibli, samme filmstudie som i mange år har stået bag faderens film.

Der skal også være plads til lidt sjov og ballade, og det kommer i form af komedien Mr. Woodcock, hvor Seann William Scott spiller en ung fyr, der til sin skræk og rædsel finder af, at hans mor skal giftes med den gymnastiklærer der gjorde hans skoleår til et helvede på jord!

Jeg kan her på Filmhjørnet allerede byde på en anmeldelse af Cassandra's Dream, som kan læses her nedenunder, og anmeldelser af American Gangster og Away From Her kan forventes i løbet af weekenden. Indtil da kan man på CinemaZone.dk læse anmeldelser af ugens nye biograffilm.

Med det er der ikke andet at sige, end velkommen til et forhåbentligt spændende filmår med masser af gode oplevelser!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home