06 September 2009

Nyt i biografen - uge 33, 34 & 35

De sidste tre uger har budt på meget forskelligt nyt i biograferne. En stor film som G.I. Joe: Rise of the Cobra, baseret på det populære legetøj, har haft premiere, og den sydafrikanske science fiction film District 9 har henrykket anmeldere og publikum. Der har været gys i My Bloody Valentine, en genindspilning af filmen med samme navn fra 1981 (den nye er dog i 3D hvis det skulle interessere nogen), og romantik i komedien The Proposal.

For børnene har der været sjov og ballade i G-Force, hvor små nuttede marsvin er superhelte, og der er kommet en lang række både større og mindre film fra forskellige dele af verden. Spanske Pedro Almodóvars nye hedder Brudte favntag og har Oscar-vinder Penélope Cruz i hovedrollen. Fra Italien er der politiske intriger i Il Divo, og fra Tyskland kom den flotte Når kirsebærtræerne blomstrer. I USA kunne vi smage på vin i Bottle Shock, og Somers Town er typisk engelsk socialrealisme. Københavnske Cinemateket markerede sig desuden som premierebiograf med den kazakhstanske Tulpan.

I uge 35 var de to store film den danske Headhunter med Lars Mikkelsen og Henning Moritzen, og Quentin Tarantinos 2. Verdenskrigs-epos Inglourious Basterds.

Anmeldelser kan som altid læses hos bl.a. CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home