08 January 2011

Biografanmeldelse: Love & Other Drugs


instruktion: Edward Zwick.
med bl.a.: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria.
bio-premiere d.: 6 januar 2011.
distributør: 20th Century Fox/SF Film.






Edward Zwick har i de senere år instrueret stort opsatte actiondramaer som The Last Samurai, Blood Diamond og Modstand, men med sin seneste film er han gået tilbage til rødderne og de romantiske forhold, som han tidligere i karrieren belyste i bl.a. Dig og mig og tv-serien Livet omkring de 30. Desværre er det denne gang langt fra så vellykket som tidligere.

De unge stjerner Jake Gyllenhaal og Anne Hathaway er i front i Love & Other Drugs. Gyllenhaal som Jamie, en ung og selvtillidsfyldt kvindebedårer, der nærmest ved et tilfælde er endt som sælger for medicinalindustrien. Hathaway som Maggie, en sygdomsramt kunstner, der ved et tilfælde møder Jamie hos sin læge. Gyllenhaal og Hathaways altid naturlige charme i lige meget hvad de foretager sig, og deres endnu engang meget karismatiske præstationer, er til dels grunden til at Love & Other Drugs er seværdig, for fortællermæssigt halter den alt for meget.

(copyright: 20th Century Fox)
Filmen har flere gange meget svært ved at finde den rette tone. Let på tå det ene øjeblik og alvorlig det andet, og pludselig bliver der smidt platheder fra forskellige biroller ind midt i det hele, mens et sideplot hvor Jamie bliver Viagra-sælger, mest af alt fungerer som et regulært "slap-stick" indslag. Det hele bliver flere gange en mærkværdig sammenblanding, som aldrig rigtig fungerer, og oveni det bliver selve grundhistorien, Jamie og Maggies forhold, aldrig for alvor troværdigt. Man har for travlt med at få dem til at kaste sig over hinanden og smide tøjet (hvilket de gør meget!), og forholdet forbliver på et overfladisk plan i alt for store dele af filmen.

Men nu skal det ikke lyde som om det hele er skidt, for det er det slet ikke. Filmen har et velsammensat soundtrack af både kendte og mindte kendte pophits, den holder tydeligvis af sine hovedpersoner, og den formår på et tidspunkt at finde nogle reelle følelser frem, for da Maggies sygdom - hun lider af Parkinsons - pludselig begynder at spille ind i forholdet, kommer der elementer med mere bid, substans og ægte sødme.

Love & Other Drugs er på bundlinien en tematisk set utrolig rodet film, på samme tid som det er en film man næsten føler fortjener bedre, end det indtryk som den ender med at efterlade.





0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home