31 May 2008

Nyt i biografen - uge 22

Tre nye film landede i bigraferne her i uge 22.

Den nordirske instruktør Terry George fik stor succes med dramaet Hotel Rwanda for nogle år siden, og han er nu tilbage med Reservation Road med bl.a. Joaquin Phoenix og Jennifer Connelly på rollelisten.

Fra USA kommer også den romantiske komedie Helt sikkert... måske, med Ryan Reynolds, kendt fra Tv-serien To fyre, en pige og et pizzaria, i hovedrollen.

Ugens mest interessante film er dog dansk. Det er den debuterende instruktør Omar Shargawi, som med Gå med fred Jamil bl.a. graver ned i den ældgamle konflikt mellem sunni- og shiamuslimer. Desværre får filmen kun premiere i landets fire største byer, og det er en skam. Dansk film har hårdt brug for nye kræfter i disse år, men der er også brug for, at filmselskaberne tør tage chancen, og få de mindre film ud til publikum. I april måned så vi en anden filmproduktion fra en instruktør med indvandrerbaggrund. Kaywan Mohsens Eye for Eye. Den lancerede Regner Grasten og Filmfabrikken over hele landet, og det ville have klædt Nordisk Film, at få Gå med fred Jamil ud i langt flere biografer end det er tilfældet.

Anmeldelser af ugens nye film kan findes på CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home