27 April 2008

Nyt i biografen - uge 17

I denne uge kommer sæsonens næstsidste Biografklub Danmark-film. Det er Mike Newells filmatisering af romanen Kærlighed i koleraens tid, med Javier Bardem i hovedrollen. Jeg havde faktisk glædet mig til at se filmen, men den har fået nogle lunkne anmeldelser, og det kan godt være jeg alligevel venter til den udkommer til hjemmebiografen. Nu må vi se.

Fra instruktør David Ayer er der endnu en hårdkogt fortælling fra Los Angeles' gader. Denne gang Street Kings med store navne som Keanu Reeves og Forest Whitaker på rollelisten. David Ayer skrev manuskriptet til Training Day, der i 2002 gav Denzel Washington en Oscar, og Ayer fik sin instruktørdebut med filmen Harsh Times, der kom direkte ud på DVD her i landet. Forfatteren James Ellroy, som har skrevet en lang række bøger om Los Angeles' skyggesider, står bag manskriptet til Street Kings.

I en lidt anden genre ser vi filmen How She Move, en historie om en ung pige som via sine dansetalenter prøver at skabe sig et bedre liv.

Af danske film får vi i denne uge to film med stærkt svensk islæt. Simon Stahos dansk/svensk producerede Himlens hjerte, som har fået en flot modtagelse, og ser ud til at være endnu en svensk-sproget triumf fra Staho. Den svenske instruktør Johan Melin blev uddannet fra den danske filmskole i 2005, og han debuterer med filmen Preludium, der er fortalt i ét langt og ubrudt klip.

Læs anmeldelser af ugens nye film på CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home