25 September 2009

Nyt i biografen - uge 38 & 39

Ca. 1 million mennesker så Mænd der hader kvinder i de danske biografer i foråret, og de fleste skal sikkert også ind og se efterfølgeren, Pigen der legede med ilden, som var den store premiere i uge 38. Filmen var først tænkt som en Tv-serie sammen med film nr. 3, Luftkastellet der blev sprængt, men på grund af den store succes med filmatisering nr. 1 i forfatter Stieg Larssons trilogi, besluttede man at sende de to andre ud i biograferne også. Luftkastellet der blev sprængt har premiere d. 27 november.

I uge 38 kom også Eddie Murphy-komedien Imagine That, den franske Zaïna: Rytteren fra Atlasbjergene, og i Cinematekets nye tiltag med biografpremierer, kaldet "månedens film", var valget af film ganske besynderligt. Jonathan Demmes Rachel Getting Married er en fremragende film, men den udkom på DVD i Danmark for fem måneder siden! Cinemateket viser ofte både ældre og nyere film i deres forskellige serier, og det er godt, men hvis deres ellers gode idé med at sætte en premierefilm op hver måned skal holde vand, så må de altså finde film der ikke er i dansk distribution i forvejen. Som de gjorde sidste måned med den kazakhstanske Tulpan. Det hele gøres i øvrigt endnu mere bizart af, at den kopi Cinemateket har fået af Rachel Getting Married, er med svenske undertekster(!), og det altså på trods af, at filmen allerede er udgivet i Danmark. Bedre held næste gang...

Her i uge 39 er den mest markante premiere den danske Applaus af debutanten Martin Zandvliet. Paprika Steen spiller hovedrollen, og vandt tidligere på året prisen for bedste skuespillerinde på film festivalen i Karlovy Vary i Tjekkiet for sin præstation, der uden tvivl også vil få hende nomineret til både Bodil og Robert til vinter.

Den canadiske publikumsprisvinder fra festivalen CPH: PIX, Det er ikke mig.. jeg sværger! bliver sat op i enkelte biografer i denne uge. Det samme gør en ny opera-filmatisering af Puccinis berømte La Bohéme, og den amerikanske dokumentarfilm The September Issue, omhandlende modemagasinet Vogue.

Sidste nye film i denne uge er komedien Dance Flick. En "spoof" film der er spillefilmsdebut for instruktør Damien Wayans, nyeste generation i Wayans-familien, hvor hans onkler Keenen Ivory, Marlon og Shawn før har stået bag bl.a. Scary Movie-filmene.

Anmeldelser af de nye film kan læses på CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home