22 February 2008

Nyt i biografen - uge 8

Masser af guf i biografen her op til Oscar-weekenden. Bl.a. to af de film der er nomineret til årets bedste film.

Paul Thomas Andersons There Will Be Blood kommer til landet med 8 Oscarnomineringer i bagagen. Den har også vundet flere andre priser i løbet af året, og især er Daniel Day-Lewis blevet hyldet for sin præstation som olieeventyreren Daniel Plainview.

Den engelske film Atonement, eller Soning som den jo med rette hedder på dansk, kommer med 7 Oscarnomineringer. Bl.a. for bedste film, præcis ligesom There Will Be Blood. Soning har vundet en Golden Globe og den engelske Bafta for årets bedste film.

Fra Danmark kommer Niels Arden Oplevs nye film; To verdener, baseret på en virkelig historie om en 17 årig pige og hendes oplevelser med et liv i Jehovas vidner.

For de actionhungrende er der science-fiction filmen Jumper, om en ung mand der kan teleportere sig selv til ethvert sted i verden, og de skurke der vil ham og hans evne til livs. I thrilleren Vantage Point bliver den amerikanske præsident udsat for et attentat, og filmen følger forskellige personers forskellige opfattelser af hvad der egentlig skete.

Den nu afdøde nazi-jæger Simon Wiesenthal bliver portrætteret i dokumentarfilmen I Have Never Forgotten You, som fortæller historien om Wiesenthals liv, og hans jagt på undslupne højtstående nazister fra 2. verdenskrig.

Så der er mange gode tilbud i biografens mørke i weekenden og den kommende uge, og der er anmeldelser af Soning, There Will Be Blood og To verdener på vej her på Filmhjørnet. Indtil da kan anmeldelser af alle ugens nye film som sædvanlig læses på CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home