18 March 2008

Anthony Minghella (1954-2008)


Tirsdag morgen oplyste en talsperson, at filminstruktøren Anthony Minghella var afgået ved døden på Charing Cross Hospital i London. Minghella gennemgik i sidste uge en rutinemæssig operation for at få fjernet en knude i nakken, men alvorlige komplikationer førte tidligt tirsdag morgen til instruktørens død.


Anthony Minghella vandt i 1997 en Oscar for bedste instruktion for sit arbejde på den 9 dobbelte Oscarvinder Den engelske patient.

Minghella blev født på den engelske kanalø Isle of Wight i 1954, og han startede sin karriere som manuskriptforfatter på teatret og på Tv, hvor han bl.a. har skrevet afsnit af Inspector Morse og Jim Hensons The Storyteller. I 1990 fik han sin debut som filminstruktør med Truly, Madly, Deeply, en smuk film om kærlighed og tab.

Efter succesen med Den engelske patient bragte han i 1999 Patricia Highsmiths bestseller The Talented Mr. Ripley til det store lærred, og han modtog en Oscarnominering for sit manuskript til filmen der var en af 1999s bedste film.

Storfilmen Cold Mountain fra 2003 fik en blandet modtagelse, men alligevel fik filmen hele 7 Oscarnomineringer, og Renée Zellweger vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle. Blandet modtagelse fik Minghellas næste film også, men Breaking and Entering er en film der flere steder fint beskriver de svære valg man af og til må tage i livet.

Anthony Minghella var en mesterlig historiefortæller, og formåede at overføre flere meget vanskelige litterære værker til det hvide lærred. Nok allerbedst med den overdådigt smukke Den engelske patient og den intense og elegante The Talented Mr. Ripley. Anthony Minghella blev 54 år gammel, og efterlader sig en kone og to voksne børn.

<-- Anthony Minghella med sin
Oscar efter sejren i 1997.







(AP)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home