20 June 2008

Nyt i biografen - uge 24 & 25

Der er meget stille i øjeblikket her på Filmhjørnet. Det skyldes flere ting. For det første ser jeg ikke så mange af de nye film på denne tid af året, og for det andet har mit lille job som anmelder på Filmnet.dk taget en del af min tid på det sidste. Men der er da lidt nyt på vej herinde.

I sidste uge var der premiere på Søren Kragh-Jacobsens nye film Det som ingen ved. Jeg har været inde og se den, så en anmeldelse af den skulle gerne være klar snart. Det samme skulle en anmeldelse af M. Night Shyamalans The Happening, som også havde premiere i sidste uge.

De to andre film der havde premiere i uge 24, var eventyrfilmen The Water Horse og komedien Semi-Pro.

Uge 25 byder på en del interessante film. I 1999 fik instruktøren Kimberly Peirce en flot debut med Boys Don't Cry, som Hilary Swank vandt en Oscar for. Nu er Peirce endelig tilbage med en ny film. Den hedder Stop-Loss, og handler om irak-krigens påvirkning af det amerikanske samfund. Filmen bliver sat op i København og Århus. Det samme gør den danske film One Shot, der som titlen antyder, er optaget i én lang optagelse. Linda Wendel, som stod bag 80'er-klassikerne Ballerup Boulevard og Da Lotte blev usynlig, har instrueret. I Århus er der også premiere på Det perfekte kup, spillefilmsdebuten for instruktør Dennis Holck Petersen, som i år 2000 vandt kortfilmskonkurrencen CloseUp for filmen Kuppet. Det perfekte kup er en fortsættelse af den.

Foruden Stop-Loss byder uge 25 på fire andre amerikanske film. Den største er Speed Racer. Første film fra Wachowski-brødrene siden Matrix-trilogien blev afsluttet. Zach Helm skrev i 2005 det fine manuskript til komedien Stranger Than Fiction, og han får sin instruktørdebut med denne uges premiere Den magiske legetøjsbutik, hvori vi bl.a. ser Dustin Hoffman som den 243-årige(!) butiksindehaver Mr. Magorium.

21 er en film om et matematik-geni som prøver lykken i Las Vegas. Det unge geni Ben bliver spillet af det nye navn Jim Sturgess, og han er såmænd også med i ugens sidste nye film, Julie Taymors Across the Universe. En musical der fortæller sin historie til tonerne af musik fra The Beatles.

Besøg CinemaZone.dk for anmeldelser af disse film.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home