23 November 2007

Biografpremierer uge 47

Der er masser af film i de danske biografer i uge 47. Foruden alle dem der går i forvejen, har hele syv nye film premiere.

Sidste uge bød på årets vinder af de Gyldne Palmer i Cannes, den rumænske 4 Måneder, 3 uger & 2 dage. I denne uge kommer endnu en rumænsk film til Danmark. Det er filmen 12:08 Øst for Bukarest, der sidste år vandt priserne for bedste film og bedste manuskript på Copenhagen International Filmfestival.

Der er ny dansk film på programmet i form af Simon Stahos Daisy Diamond, der er fyldt til randen med stjernenavne. Bl.a. Trine Dyrholm, Sofie Gråbøl, Dejan Cukic, Thure Lindhardt og Bent Mejding, bare for at nævne en enkelt håndfuld. Der er også lidt dansk over Robert Zemeckis' performance-capture animationsfilm Beowulf, der er baseret på det angelsaksiske heltekvad af samme navn, og bl.a. foregår i et dansk kongerige.

For Bob Dylan fans kommer der en lækkerbidsken i form af Todd Haynes' I'm Not There. Det specielle ved filmen er, at hele seks forskellige personer spiller en variation af Bob Dylan i forskellige stadier af hans liv og karriere. Det skal nok blive interessant. Todd Haynes stod for fem år siden bag mesterværket Far From Heaven, og I'm Not There er hans første film siden den.

Gyserfans kan se frem til filmen 30 Days of Night, der foregår om vinteren i en lille by i Alaska, hvor der er 30 dages konstant mørke når solen står lavest på himlen. Et paradis for vampyrer!

Danny Huston som vampyren Marlow i 30 Days of Night (copyright: Columbia Pictures/Nordisk Film)

I en lidt anden genre kommer komedien Hot Rod, omhandlende en amatørstuntman, og for de mindste (og alle vi barnlige sjæle) er der sjov og ballade i Surf's Up, en animationsfilm om surfende pingviner!

Så der er nok at vælge mellem i denne uge. Anmeldelser af ugens premierefilm kan læses på CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home