30 November 2007

Biografpremierer uge 48

Sidste uge ankom hele syv nye film i de danske biografer. Denne uge er lidt roligere.

Ugens store premiere er filmatiseringen af det danske computerspil Hitman. Filmen Hitman har Timothy Olyphant i hovedrollen som lejemorderen Agent 47. Spillet blev udviklet af danske IO Interactive, og blev udgivet til Windows i år 2000. Siden er der kommet tre efterfølgere, som også er blevet udgivet til Playstation og Xbox konsollerne. Filmen havde premiere i USA sidste uge, og indspillede for omkring 100 millioner kroner i den forlængede Thanksgiving weekend.

To mindre film og en dokumentarfilm skal konkurrere med Hitman i de danske biografer i denne uge. Kenneth Branagh har instrueret Dobbeltspil, der er en nyopdateret version af filmen med samme navn fra 1972, der havde Laurence Olivier og Michael Caine i hovedrollerne. Michael Caine er tilbage i denne nye filmatisering af Anthony Shaffers skuespil. Denne gang i rollen som Laurence Oliver havde i den oprindelige film, mens Jude Law i den nye film spiller rollen som Michael Caine havde i 1972 versionen.

Der er også premiere på Gus Van Sants Paranoid Park, som tilbage i maj måned var med i konkurrencen om de Gyldne Palmer i Cannes, og makkerparret bag Dan Turèll dokumentarfilmen Onkel Danny: Portræt af en Karma Cowboy, der kom for nogle år siden, har nu lavet dokumentarfilmen Words of Advice: William S. Burroughs on the Road, om forfatteren William S. Burroughs.

En anmeldelse af Hitman er klar her på Filmhjørnet i løbet af weekenden, og anmeldelser af alle ugens nye film kan findes på CinemaZone.dk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home