01 December 2007

Biografanmeldelse: Hitman

Hitman

instrueret af: Xavier Gens.
med bl.a.: Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko, Robert Knepper, Ulrich Thomsen, Henry Ian Cusick.





Agenten med nummeret 47 er lejemorder for en verdensomspændende hemmelig organisation. Han lever et ensomt liv, får sine ordre, og udfører dem på perfekt vis. En nådesløs dræber. Men da han får til opgave, at myrde den russiske præsident Mikhail Belicoff (spillet af danske Ulrich Thomsen), går noget galt. Nogen er ude på at forråde 47, og med diverse efterretningstjenester og lejemorderkollegaer efter sig, må han nu se i øjnene, at han står foran sit livs måske sværeste opgave. At holde sig i live!

Hitman er baseret på computerspillet med samme navn. Udviklet af danske IO Interactive, og udgivet til Windows i år 2000. Siden har det fået tre efterfølgere, som foruden til PC også er blevet udgivet til Playstation og Xbox konsollerne, og spillet har nydt stor popularitet over hele verden. Nu kan det så tilføjes listen over computerspil der er blevet filmatiseret. En liste der bl.a. tæller spil/film som Street Fighter, Mortal Kombat, Final Fantasy og Resident Evil. Jeg har aldrig spillet Hitman-spillet, så jeg har ingen forventninger til hvordan en filmatisering burde være, og hvad filmen skal indeholde for at leve op til spillets verden. Men hvis filmen og spillet er af samme kvalitet - så er jeg ikke gået glip af ret meget, for som selvstændig actionfilm byder Hitman ikke på noget uforglemmeligt eller originalt.

Timothy Olyphant er udmærket som 47. Man tror på ham i rollen som denne kolde, kyniske og navnløse dræber, og det er selvfølgelig vigtigt. Jeg ved ikke om det ville passe ind i spillets univers, men i filmen savner jeg, at vi hører mere til hans fortid, og når man har valgt at sætte den obligatoriske skønne og mystiske kvinde ind i historien, så er det ret underligt, at man ikke bruger hende noget mere. Kvinden er Nika, som 47 tager med sig på sit togt, da hun har en forbindelse til Belicoff. Filmen fungerer faktisk bedst når agent 47 og Nika deler lærredet, og selvom 47 forbliver afvisende overfor hendes sensuelle fremtræden, så er der et fint samspil og en god kemi mellem Timothy Olyphant og underskønne Olga Kurylenko, som hele filmen igennem kun har så tilpas meget tøj på, at hun lige kan holde varmen i det kolde Rusland hvor meget af filmen foregår...

(copyright: 20th Century Fox)

Der er enkelte fine actionscener i Hitman, især en i begyndelsen af filmen, hvor 47 flygter fra et hotel, men mange af actionscenerne virker ind imellem lidt for konstruerede, og filmen har en forfærdelig monoton musikside, som gør de af og til forcerede actionscener mere anstrengende end de egentlig er. Da jeg som sagt ikke kender til spillet, er det svært at bedømme hvordan fans af spillet vil tage imod filmen. Men som actionfilm er den banal og kun mildt underholdende.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home