22 October 2008

Nyt i biografen - uge 42 & 43

Det var efterårsferie i sidste uge, og der var ikke nogen store nye premierefilm. Opmærksomheden blev rettet imod de film der havde haft premiere op til efterårsferien, og der blev især solgt mange billetter til de danske film Far til fire på hjemmebane, Rejsen til Saturn og Disco Ormene i ferien. Men også andre film trak folk ind i biograferne i uge 42, og i alt solgte biograferne landet over omkring 750.000 billetter i efterårsferien!

En enkelt ny film kom dog op i sidste uge, men kun i en enkelt biograf. Vester Vov Vov i København. Der var tale om den belgisk/hollandske Ben X, som har fået en del roser med på vejen af de danske anmeldere.

I denne uge, uge 43, er der derimod en del nyt igen. I dag onsdag er det tid til fænomenet High School Musical, som efter to Tv-film på Disney Channel nu er gået ind i biograferne med High School Musical 3.

To store premierer kommer på fredag. Den ene i skikkelse af actionfilmen Max Payne, en filmatisering af computerspillet med samme navn, og filmen med Mark Wahlberg i hovedrollen skal nok blive en stor succes. I USA havde den premiere i sidste uge, og blev weekendens mest sete film i de amerikanske biografer.

Den anden store premiere er en ny dansk film. Frygtelig lykkelig, baseret på Erling Jepsens bog, skal prøve om den kan hamle op med sidste års Jepsen-filmatisering Kunsten at græde i kor, som blev en meget stor succes. Både hos publikum og anmeldere, og vandt både en Bodil og en Robert for årets bedste danske film.

Ugens sidste nye film er amerikansk, hedder Redacted og er instrueret af Brian De Palma, som sidste år vandt prisen for bedste instruktion på Venedig Film Festival for netop denne krigsfilm, der foregår i Irak.

Anmeldelser af alle ugens nye film kan læses på fredag på CinemaZone.dk, og jeg skal ind og se både Max Payne og Frygtelig lykkelig på fredag, så jeg håber, at få skrevet anmeldelser af dem her på Filmhjørnet.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home