14 July 2008

DVD-opdatering - 14/7

To uger er gået siden sidste DVD-opdatering, og en stor stak DVD'er har fået plads på de efterhånden tæt pakkede reoler.

Dette er det nye der er kommet ind i min samling i de sidste to uger:


The Directors: Robert Altman
The Directors: Clint Eastwood
The Directors: Michael Mann
The Directors: Sydney Pollack

Disse DVD'er er udgivet af det amerikanske filminstitut, og der findes en lang række udgivelser om forskellige instruktører. Jeg samler på film af disse fire instruktører, så da Second Spin nærmest forærede disse DVD'er væk, slog jeg til. Indholdet er ca. en time lang, og der er interviews med instruktørerne og flere af de skuespillere de har arbejdet sammen med. Ganske interessant.






The Life of Emile Zola
Skuespilleren Paul Muni var en af de absolut bedste til sit fag i 1930'erne. Efter store præstationer i film som bl.a. Scarface, I Am a Fugitive from a Chain Gang og den Oscar-vindende præstation i The Story of Louis Pasteur, viste han endnu engang format i 1937 som forfatteren og politisk aktivist Emile Zola, i denne film der vandt Oscaren for årets bedste film. Paul Muni var en fantastisk skuespiller, men efter 30'erne blev der desværre mere stille omkring ham. I 1959, efter at have været væk fra det storre lærred i flere år, blev han Oscar-nomineret for filmen The Last Angry Man, som også skulle blive Munis sidste film. Han døde i 1967 i en alder af 72 år.

Jesse James
En anden af 30'ernes store skuespillere var Tyrone Power. Han var en stor kvindebedårer i både 30'erne og 40'erne, men også en rigtig god skuespiller. I Jesse James fra 1939 spiller Power den berygtede og berømte "outlaw" Jesse James, mens Henry Fonda er broderen Frank. Filmen er instrueret af Henry King, og han og Tyrone Power lavede en lang række meget vellykkede film sammen.

Bottle Rocket
Instruktør Wes Anderson er en unik amerikansk filmskaber. Alle hans film har et særligt kendetegn, og der er kælet for selv de mindste detaljer. Bottle Rocket er Andersons debutfilm, og selvom hans skæve fingeraftryk ikke er helt så tydeligt som i f.eks. The Royal Tenenbaums og The Darjeeling Limited, så er Bottle Rocket en dejlig film.

Death Sentence
Selvtægtsfilm af instruktøren bag Saw. Filmen er baseret på en bog af den samme forfatter der skrev klassikeren En mand ser rødt med Charles Bronson. Kevin Bacon spiller i Death Sentence en helt almindelig familiefar hvis søn bliver dræbt, hvorefter faderen går på et blodigt hævntogt. Ikke nogen stor film, men herlig underholdende og voldelig..!

Once
Lille film om to musikere der mødes i Dublins gader, og sød musik opstår... Filmen fik en meget flot modtagelse sidste år, og vandt en meget, meget fortjent Oscar for bedste sang. Jeg skriver en anmeldelse af den her på Filmhjørnet, når filmen har forventet dansk biografpremiere d. 5 august.

The Spirit of St. Louis
Witness for the Prosecution

Billy Wilders The Apartment er en af mine absolutte yndlingsfilm, og Wilder selv en af mine yndlingsinstruktører. Så jeg samler selvfølgelig på hans film. Disse to er begge fra 1957. Witness for the Prosecution er et fremragende retsals-drama, hvor førnævnte Tyrone Power har hovedrollen. I den biografiske film The Spirit of St. Louis spiller James Stewart Charles Lindbergh. To rigtig gode film, der hver især viser hvor stor en instruktør Billy Wilder var.

Beetlejuice
Michael Keaton er forrygende i denne absurde gyser-komedie fra Tim Burton. Også store navne som Alec Baldwin, Geena Davis og Winona Ryder er på rollelisten i denne film der var en af 1988s mest populære.

September
En lidt atypisk Woody Allen-film. Ikke desto mindre en fremragende film, hvor man kan se hvilken stor betydning en instruktør som Ingmar Bergman altid har haft for Woody Allen. Der er den sjove historie ved filmen, at den faktisk blev optaget to gange med forskellige skuespillere, fordi Allen ikke var tilfreds med det første resultat.

White Hunter Black Heart
Flot og stemingsfyldt film som Clint Eastwood har instrueret og spiller hovedrollen i. Filmen er baseret på en bog af forfatteren Peter Viertel, og omhandler dennes oplevelser med instruktøren John Huston. Endnu en af Clint Eastwoods store præstationer som både instruktør og skuespiller.

<-- Clint Eastwood som John Wilson i White Heart Black Hunter. En karakter der er baseret på filminstruktøren John Huston.




Sleeper
En til Woody Allen-film til samlingen. Sleeper er en fjollet lille komedie om en mand der vågner op i år 2173, efter at have været nedfrosset i 200 år. Ikke en af Allens bedste komedier, men helt sikkert et grin værd hvis man kan lide Woody Allen.

The Most Dangerous Game
Instrueret af Ernest B. Schoedsack, som året efter lavede klassikeren King Kong sammen med Merian C. Cooper. Filmen er en spændende historie om en greve der driver jagt på mennesker på sin egen private ø.

This Gun for Hire
Endnu en film noir til noir-samlingen. This Gun for Hire byder på ikonet Veronica Lake, og er baseret på en roman af forfatteren Graham Greene. Alan Ladd er fremragende som lejemorder i denne hans første store filmrolle.

Waitress
Dejlig lille film med Keri Russell i hovedrollen som hårdt prøvet servitrice. Filmen er instrueret af Adrienne Shelly, som på tragisk vis blev slået ihjel inden filmen her havde premiere. Det kan ikke undgå at kaste en sort skygge over denne ellers fine film.

Walk Hard: The Dewey Cox Story
Skæv komedie med den herlige John C. Reilly i hovedrollen som den fiktive musiklegende Dewey Cox. Filmen spiller mange steder som en parodi på de mange forskellige biografiske musikfilm som bl.a. Ray og Walk the Line, men jeg må nu indrømme, at jeg var lidt skuffet. John C. Reilly beviser dog sit talent som komiker.

Resurrecting the Champ
En film jeg fik til anmeldelse på Filmnet.dk. Jeg havde ikke de store forventninger, men blev positivt overrasket. Filmens store oplevelse er Samuel L. Jackson som tidligere bokser. Min anmeldelse af filmen kan læses her.

In Bruges
Herlig action/komedie med Colin Farrell og Brendan Gleeson som to lejemordere der, efter et job er gået galt, bliver sendt til Brügge i Belgien. Det viser sig dog hurtigt, at der er meget stor sandsynlighed for, at de ikke slipper levede væk derfra. In Bruges er en både sjov og alvorlig film, som i en meget høj grad lever på en fantastisk sprudlende dialog.

Stop-Loss
Kimberly Peirce fik sin debut som spillefilmsinstruktør tilbage i 1999 med Boys Don't Cry, der gav Hilary Swank en Oscar, men Peirce har først nu lavet en film igen. Stop-Loss er et stærkt drama, omhandlende nutidens amerikanske ungdom og den påvirkning Irak-krigen har på dem. Ikke på højde med Peirces debutfilm, men alligevel en meget seværdig film. Vi må ikke håbe, at der går 9 år igen inden hendes næste film kommer!

De unge år
Death Sentence
Dragon Squad
Arn - Tempelridderen
Ekko
Sweeney Todd

Hvis man nu undrer sig over, at Death Sentence er her igen..! Så er det fordi jeg har fået denne stak til anmeldelse på Filmnet.dk.

Disse er selvfølgelig de danske udgivelser, mens den udgave af Death Sentence jeg selv købte, er den amerikanske. De unge år har jeg fået anmeldt (læs anmeldelsen her), og de andre skal jeg bruge det næste stykke tid til at få anmeldt derinde. Både Arn og Ekko har jeg dog anmeldt her på Filmhjørnet da de havde biografpremiere (her og her).


Det var så det jeg har fået af nye DVD'er i samlingen i de sidste to uger. Men meget mere er på vej til næste DVD-opdatering, og inden det sker, vil der bl.a. komme biografanmeldelser af Mamma Mia! og den nye Batman-film The Dark Knight her på Filmhjørnet. Så hæng på!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home